Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-statistics domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/behzistifa/domains/behzisti-fars.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
استان فارس جز شش استان اول کشور در امر فرزندخواندگی – اداره کل بهزیستی استان فارس

محمدرضا هوشیار

شعار سال

خبر ویژه

استان فارس جز شش استان اول کشور در امر فرزندخواندگی

محمدرضا هوشیار مدیر کل بهزیستی فارس با اشاره به واگذاری تعداد ۱۲۲ فرزند به خانواده های متقاضی فرزندخواندگی در سال گذشته گفت بنا بر اعلام آمارهای سازمان بهزیستی کشور، استان فارس جز ۶ استان اول کشور در امر فرزندخواندگی است.

هوشیار با بیان این که از ۱۲۲ فرزند واگذار شده ۵۰نفر پسر و ۷۲ فرزند با جنسیت دختر بوده اند، تعداد خانواده های پشت نوبت متقاضی فرزندخواندگی در استان فارس را ۶۵۰ خانواده برشمرد و عنوان کرد:در واگذاری فرزندان دو موضوع اصلی وجود دارد؛اول تایید صلاحیت خانواده‌های متقاضی و دوم وجود فرزند قابل واگذاری در مراکز ، زیرا بخشی از فرزندانی که در مراکز بهزیستی نگهداری می شوند شرایط واگذاری برای فرزندخواندگی را ندارند، بی سرپرست بودن یا بد سرپرست بودن کودک باید مورد تایید مقام قضایی قرار بگیرد، لذا تعداد فرزندان قابل واگذاری نسبت به تعداد متقاضیان محدود است.

او در ادامه افزود متقاضیان فرزندخواندگی ابتدا در سامانه فرزندخواندگی ثبت نام نموده و مدارک خود را بارگذاری می کنند و بعد از تماس با ایشان مصاحبه و مراحل بعد توسط کارشناسان بهزیستی انجام و پیگیری می شود،اولویت اول واگذاری فرزند با زوج های دارای صلاحیت بدون فرزند و اولویت دوم بانوان مجرد هستند و خانواده های دارای فرزند نیز اولویت سوم در واگذاری فرزندان هستند.

مدیر کل بهزیستی فارس،بیشتر بودن متقاضیان کودکان شیرخوار با جنسیت دختر را از چالش ها برشمرد و عنوان کرد این نگرش باید اصلاح شود زیرا تمامی فرزندان در سنین مختلف و با هر جنسیتی نیاز به والدین دارند و حق دارند که از آغوش گرم خانواده بهره‌مند شوند.

عبدالرحمن سلیم حقیقی مدیر روابط عمومی و مشاور مدیر کل بهزیستی فارس با بیان اینکه افزایش آگاهی عموم مردم نسبت به خدماتی که بهزیستی ارائه می دهد موجب ترغیب ایشان به موضوع فرزندخواندگی شده است گفت:در سال پیش رو تلاش بهزیستی بر این است که با تکیه بر موضوع امین موقت از طریق شناسایی خانواده های دارای صلاحیت ،کودکان را بجای نگهداری در مراکز اقامتی به خانواده های امین بسپارند تا امور مددکاری کودک انجام و کودک به خانواده نسبی یا سببی بازپیوند یا وارد خانواده جایگزین شود.

سلیم حقیقی در توضیح برنامه امین موقت افزود:واگذاری فرزندبه صورت امین موقت، در پاره ای موارد به دلیل اینکه والدین زیستی و یا بستگان فرزندان به صورت موقت شرایط پذیرش فرزندشان در خانواده را ندارند، کودک بعضاً مجبور است مدتی که گاهی تا ۲ سال به طول می انجامد در مراکز ماندگار شود تا تعیین تکلیف شود.و این مدت در واقع کلیدی ترین زمان زندگی کودک است ایشان از داشتن خانواده یا تجربه لمس عشق پدر و مادر محروم می مانند.خانواده های متقاضی می توانند در مدت زمان کمی بعد از درخواست در صورت داشتن شرایط، این کودکان را پذیرش کنند.در بعضی مواقع ممکن است این روند امین موقت پس از گذشت ۲ سال که والدین زیستی نتوانند شرایط بازگشت کودک به خانواده را مهیا کنند،فرزند در خانواده فرزند پذیر تبدیل به فرزندخوانده شود.

مشاور مدیر کل بهزیستی فارس به موضوع کودکان با نیازهای ویژه نیز اشاره کرد و افزود: تعداد قابل توجهی از فرزندانی که در طول سال به دلیل بی سرپرستی و بد سرپرستی در شیرخوارگاه ها و خانه های کودکان و نوجوانان پذیرش می شوند به دلایل متعدد دچار معلولیت ها و بیماری های مادرزادی یا ژنتیکی هستند و به همین دلیل شانس ورود آنها در خانواده جایگزین نسبت به دیگر کودکان کمتر میباشد، بسیاری از این کودکان در صورت حضور در کانون گرم خانواده می توانند محدودیت‌های ناشی از مشکلات جسمی و روانی را بهبود ببخشند ، همانطور که همیشه بیان شده است معلولیت محدودیت نمیباشد و امکان رشد توانایی ها و پتانسیل های این کودکان در خانواده فراهم خواهد شد.در همین راستا شرایط سپردن فرزندان با نیازهای ویژه به خانواده ها تسهیل شده است و طی پروسه ای با کمترین زمان ممکن انجام می گیرد. سال گذشته ۷ نفر از کودکان با نیازهای ویژه بهزیستی فارس به فرزندخواندگی سپرده شده اند و در حال حاضر ۳۵ فرزند با نیاز ویژه در مراکز بهزیستی فارس نگهداری می شوند.