این جلسه به منظور بررسی فرآیند بازدیدهای صورت گرفته در پرونده های مربوط به فرزندان در خانواده جایگزین (اعم از فرزندخواندگی(دوره ی سرپرستی موقت و پس از حکم سرپرستی دایم) خانواده میزبان و خانواده جایگزین خویشاوند(امدادبگیر)) با حضور مدیرکل،معاون امور اجتماعی و کارشناسان امور فرزندخواندگی بهزیستی فارس،حضور تعدادی از روسای بهزیستی شهرستان ها و حضور برخط روسا و کارشناسان فرزندخواندگی بهزیستی سراسر استان برگزار شد.
محمدرضا هوشیار مدیر کل بهزیستی فارس در این جلسه با بیان این که بارها به اهمیت نظارت و بازدیدهای سرزده تاکید شده است گفت:
در مراکز شبانه روزی بهزیستی
قصور و کوتاهی یک نفر تبعات گسترده ای دارد. در امور فرزندخواندگی بازدیدهای قبل و بعد واگذاری پروسه ی بسیار با اهمیتی است.
هوشیار افزود استان فارس تنها استانی است که دوره آموزشی جهت روانشناسان حوزه فرزند خواندگی برگزار نمودکه بصورت تخصصی به این موضوع پرداخته شد.
مدیرکل بهزیستی فارس همچنین اظهار داشت دیدگاه ما در بازدیدها می تواند دستورالعملی،تخصصی و فراتخصصی باشد:
مددکاران در بازدیدها حتما به کیفیت ارتباطات توجه کنند و جدا از فرمت های دستورالعملی حتما بصورت تخصصی به نکات بالینی دقت کنند.
این حوزه ی تخصصی جای هیچ اغماضی ندارد لذا در بازدیدهای بعد از واگذاری به ریز نکات و شواهد دقت کنید
علائم هشدار دهنده در بازدیدها را لیست کنید و جدی بگیرید
روحیات مادر و فرزند ارتباطات و خلقیات
وجود شواهد حاکی از اضطراب و ترس
را جدی گرفته و بررسی کنید.
محمودیان معاون اموراجتماعی بهزیستی فارس نیز با بیان اینکه بازرسی ونظارت دو ابزار مهم مدیریت می باشد به تشریح اهمیت نظارت و بازدید به عنوان عوامل کنترل کننده ، بازدارنده و اصلاح کننده پرداخت واشاره نمود که این بازدید و نظارت در مبحث فرزندخواندگی ابعاد و اهمیت گسترده تری پیدا می کند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی فارس در ادامه به نکات مورد اهمیت در بازدیدها اعم از؛کیفیت بازدیدها ،بازدید فضای فیزیکی منزل و فرزند، تعاملات ، ارتباطات،وضعیت اقتصادی،ارتباط فرزند با سایر کودکان و اعضای خانواده به ویژه در طرح میزبان،نظم و انضباط ،اوقات فراغت ،شرایط تفریح،رفتارهای وسواسی پرداخت و تاکید کرد باید مستندسازی و پیگیری مستندات فورا و به هنگام انجام شود تا از وقایع احتمالی پیشگیری گردد.