وی افزود: دولت باید در نقش تسهیلگر حضور یابد و کار اصلی به موتور محرک یعنی مردم و کارآفرینان و کارگران واسپاری شود.
حسینی با بیان اینکه باید سرمایه گذاری حداکثری روی منابع انسانی صورت گیرد تا منابع انسانی به سرمایه انسانی تبدیل شود، گفت: برای آنکه منابع انسانی جامعه به سرمایه انسانی تبدیل شود؛ رکن اصلی کار، آموزش و مهارت آموزی است و از این جهت من تقارن هفته کارگر را با هفته معلم را گرامی میدارم، زیرا کارگر ماهر نیاز به آموزش مهارت دارد.
وی افزود: بر این اساس سازمان فنی حرفه ای، وزارت آموزش و پرورش، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تفاهم نامه ای منعقد کردند تا بتوانیم دانش آموزان و هنرآموزان هنرستان های کار و دانش و ظرفیت هنرستان ها و ظرفیت سازمان فنی حرفه ای را برای مهارت و تحقق ایران ماهر همگرا کنیم، سازمان فنی حرفه ای نیز فرصتهای سرمایه گذاری برای ایران ماهر را در همه استانها و شهرستانها شناسایی کرده است.
وی تصریح کرد: آنچه در عرصه کارگر و کارگری، توسعه و پیشرفت از اهمیت ویژه ای برخوردار است، رویکرد مهم سه جانبه گرایی به عنوان یک مثلث طلایی است، مثلثی که در یک ضلع آن کارفرمایان و صاحبان کسب و کار و در ضلع دیگرش دولت و کارشناسان آن و در ضلع سوم کارگران زحمتکش خصوصاً آحاد مردم قرار دارند، که اگر ارتباط ارگانیک بین سه ضلع این مثلث با رعایت حقوق همه آنها برقرار شود، موتور تولید و پیشرفت و توسعه کشور روشن خواهد شد. این الگو تعبیر دقیق تری از دولت وفاق اجتماعی نیز به حساب می آید و همدلی را افزایش می دهد.
حسینی با اشاره به مربع طلایی حکمرانی مشروع گفت: این مربع یک ضلعش عقل است، یعنی هر نظام حکمرانی باید بتواند با تدوین قوانین و اسناد بالادستی عقلانی و مطلوب کار توسعه را پیش ببرد، در جامعه ایران و پس از انقلاب اسلامی بیش از ۴۰ سند راهبردی و قانون اساسی تدوین شده است ۶ برنامه توسعه را پشت سر گذاشتیم و هفتمین برنامه را در دست اجرا داریم، اسناد مختلفی وجود دارد که بیانگر این است که عقلانیت یک حکمرانی باید در این اسناد با وضع قوانین، راهبردها و سیاستهای مطلوب شکل بگیرد.
رئیس سازمان بهزیستی در ادامه گفت: ضلع دوم قلب است، یعنی نظام حکمرانی زمانی میتواند مطلوب باشد که رضایت آحاد مردم را بتواند جلب کند و امروز در روز کارگر می گویم بتواند بیش از ۱۶ میلیون کارگر را که عنصر مهم تولید و پیشرفت جامعه هستند، به سطح رضایتمندی و ارائه خدمات کارآمد نزدیکتر کند.
حسینی افزود: عنصر سوم یا ضلع دیگر عدل است که رسالت پیامبران نیز برقراری عدل بوده است.
وی ضلع چهارم این مربع طلایی را ربط اعلام کرد و افزود: اگر عناصر یک جامعه که در تولید و توسعه نقش آفرینند با هم ارتباط هماهنگ منظم و موثر داشته باشند آنگاه جامعه شاهد پیشرفت، توسعه و رشد خواهد بود و رویکرد سه جانبه گرایی کارگر، دولت، کارفرما مبنی بر شعار راهبردی دولت چهاردهم تحت عنوان وفاق ملی به این منظور طراحی شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه برای تحقق شعار سال یعنی سرمایه گذاری برای تولید گام اول ارتباطات و همدلیها است، گفت: این شرایط لازم است اما شرط کافی آن است که پا را فراتر نهاده با برنامه های عملیاتی جامع و منظم و اثربخش کار را به پیش ببریم، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با طرح برنامه ایران ماهر و سازمان بهزیستی با طرح بهزیست محله با رویکرد توسعه مشارکت ها و ارتباط همه اضلاع جامعه برای توسعه و رفع فقر و ارتقاء و توسعه معیشت کارگران این برنامه را مطرح کرده است.
حسینی با اعلام شعار وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به ویژه برای هفته کار و کارگر با عنوان “ایران هنگام کار است”، گفت: در خصوص برنامه وفاق برای سرمایه گذاری ایران ماهر از آن جهت است که بتوانیم با ارتباط و توسعه، مشارکت های شتابانتری برای تحقق برنامه ها برداریم.
وی با اعلام اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران و کشور ایران در زمینه برنامه ریزی همواره پیشرو بوده است کشور ما پیش از ترکیه، سنگاپور، کره جنوبی، تایوان و بسیاری از کشورهایی که امروز در حوزه منطقه ای و فرامنطقه ای به کشورهای توسعه یافته مبدل شده اند و حداقل نیم قرن زودتر از آن ها نظام برنامه ریزی را شروع کرده است، گفت: کشور ما اولین برنامه های جامع را در سالهای ۱۳۳۰ آغاز کرد و اکنون در حال اجرای برنامه هفتم است. اما آنگونه که در سطح طراحی نظام برنامه ریزی توفیق داشتیم در سطح عمل به برنامه ها توفیق نداشتهایم.
حسینی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری به عنوان پیگیری مداوم اجرایی در هفته گذشته گفت: ما شکافی بین طراحی ها و برنامه ریزی های مطلوب به عنوان عقلانیت در مربع حاکمیت و بین عمل مشاهده میکنیم، باید در تمام برنامهها این فاصله و شکاف آسیب شناسی شود.
وی به دلایل ایجاد این شکاف اشاره کرد و افزود: تک بعدی نگاه کردن به برنامهها، پر متغیر بودن برنامه ها یکی از دلایل عمده کندی این برنامه ها است که باید همه این متغیرها و مشکلات را ببینند و با هم حل کنند که نیاز به ارتباط هماهنگ و مستمر دارد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: یکی از علائم و شاخصها و نشانه های جدی فاصله بین برنامه و عمل نادیده انگاری شرکای اجتماعی به ویژه کارگران در نظام برنامه ریزی است.
وی تاکید کرد: ما سخت معتقدیم که باید شرکای اجتماعی دولت در همه بخشهای اجتماعی و به ویژه کارگران و کارفرمایان در نظام طراحی برنامه به عنوان شرکا مورد توجه قرار گیرند و با این رویکرد دلیل ناکامی اجرای برنامه ها را نادیده انگاری این شرکای راهبردی میدانیم.
حسینی با بیان اینکه نهادهای اجتماعی و کارگران باید در کنار نهادهای بازار و دولت در صحنه حاضر باشند، گفت: اگر این شرکای اجتماعی و کارگران و تشکلها در کنار بازار و نهاد دولت حاضر نباشند بازار و دولت قادر نخواهند بود برنامهها را عملی کنند و دچار نقص در کارکرد و کج کارکردی خواهند شد.
وی افزود: یکی از دلایل انتخاب شعار دولت چهاردهم به عنوان دولت وفاق ملی و اجتماعی ایجاد فرصت برای حل مشکلاتی است که در فرایند توسعه و پیشرفت رخ مینماید. عمدهترین این مشکلات عدم ارتباط منظم و توسعه مشارکت شرکای اجتماعی، کارگران و تشکلها در فرآیند برنامه ریزی است.
وی تاکید کرد: سه ضلع کارگر، دولت و کارفرما مثلث طلایی سه جانبه گرایی ارگانیک است که باید به آن توجه کرد.
وی همچنین گفت: با پذیرش این الگوی اجتماعی سیاسی در حکمرانی؛ تقابل که در ذات خود تشکل زدا است، تبدیل به مشارکت تشکلها خواهد شد؛ دیگر تشکل های صنفی و اجتماعی و کارگری خطر تلقی نخواهند شد، آنها را محدودیت و ممنوعیت تلقی نخواهیم کرد،بلکه فرصت و راهی برای توسعه و پیشرفت قلمداد خواهیم کرد، عصر دعواها و اختلافات به کنار میرود و تعامل و وفاق و گفت و گو و ربط جای تعارضات را میگیرد.
رئیس سازمان بهزیستی افزود: ورود موثر و گسترده نیروهای اجتماعی، خصوصا کارگران در عرصههای برنامه ریزی و تصمیم گیری علاوه بر اینکه حق آنها است که باید در برنامه ریزی و تصمیم گیری دیده شوند کارکرد دیگری هم دارد که موجب توسعه مشارکت نیروهای اجتماعی و صنفی میشود. فرصتی برای دولت تا ناکامیهای نهادی و ریشه ای را از بین ببرد ایجاد می شود و در مجموع این نگاه به درک مشترک مسائل و توسعه مشارکت و تمرکز زدایی از دامان سخت نظام اداری کشور منجر خواهد شد و نتیجه و حاصل آن توسعه و پیشرفت و رفاه برای مردمان در عرصه انقلاب اسلامی است.
